Green contact lenses - review by Germia (CZ+EN)

For english part, search for italic text!
Výsledek obrázku pro anna valerious
Pro kostým Anny Valerious z Van Helsinga jsem sháněla (dioptrické) kontaktní čočky, které by mé tmavě hnědé oči efektivně zabarvily do zelena, a přitom vypadaly přirozeně a měly dobré vlastnosti.

English:
I needed a green lens for my costume of Anna Valerious from Van Helsing and since I have dark brown eyes, it won't be an easy task! Let's have a look at lenses I've chosen to try!



Kde nakoupit?

Navázala jsem tedy spolupráci s portálem VASECOCKY.CZ, ze kterého již nakupuji čočky několik let, a to kvůli:
1) širokému výběru i dioptrických čoček, což většinou bohužel u portálů, kde se prodávají čočky na masky, cosplay a párty, nenajdete.
2) Stejně tak jsem se zařadila do věrnostního programu, kdy při každém nákupu čoček v podstatě člověk nasbírá dostatek věrnostních bodů, aby si pořídil menší roztok, kapky do očí, nebo pouzdro, což se mi zdá celkem fajn a my cosplayeři pouzdra zrovna docela potřebujeme ;)
3) Poslední výhodou shopu jsou reálné fotky lidí, kteří mají čočky na sobě, což my všichni, kdo jsme kupovali čočky víme, jak čočky vůbec nevypadají v reálu jako na ilustračních fotkách výrobce, takže jakékoliv reálné fotky jsou přímo darem z nebes.
4) P.S. Všechny ostatní ohledy shopu jako například rychlé dodání a reálné skladové zásoby produktů beru už jako samozřejmost ;)


Můj výběr

Vybrala jsem si 3 druhy zelených čoček, všechny dioptrické, protože my slepýši prostě nemůžeme chodit bez brýlí nebo dioptrických čoček. Všechny vybrané čočky jsou čtvrtletní, protože mi vyhovují naprosto nejvíce.


1) ColorVUE Glamour Green 


Tyto čočky jsem vybrala, protože mám výbornou zkušenost s jejich odstínem Violet, který používám na svůj kostým LeBlanc. Jejich barvy působí přirozeně a přesto dobře oko překryjí, a to hlavně kvůli tomu, že je kolem čočky vždy zařazena hnědá barva, a to u všech odstínů (což je výhoda, pokud nosíte čočky běžně mezi lidi, může to být však nevýhoda, pokud chcete docílit opravdu sytého odstínu fialové/zelené). Musím dodat, že fotka od výrobce vůbec neodpovídá vzhledu čočky.

Po nasazení na mé oči musím konstatovat, že kryjí výborně, ale jejich zabarvení je na mých očích spíše do žluta. Možná je to způsobeno již zmíněnými hnědými pruhy barvy, které se nachází ve středu čočky. Tmavý okraj čočky pak dodává oku jiskru a opticky oko zvětšuje. Pokud však sháníte zelené čočky, nebo dokonce velmi sytě zelené čočky, tak tyto jsou spíše do okrova až žluta. Kdo však urputně shání žluté čočky, které budou vypadat přirozeně, jsou pro něj tyto čočky výborná volba. Jsou velmi pohodlné a oko opravdu krásně zabarví. Jejich velkou výhodou oproti čočkám je i to, že zabarvení čočky se nebojí jít až do středu čočky, vaše přirozená barva tak středem čočky nevyukuje ven, jak je to u některých barevných čoček zvykem.

Na obrázku máte srovnání mé přirozené tmavě hnědé barvy s okem s nasazenou čočkou.

ENGLISH:
These lenses really look natural and the black circle makes the eye stand out. Unfortunatelly if you search for a green lens, this green tends to be more yellow than green and since I own a purple lens from the same series (Glamout), I can say the manufacturers use a lot of light brown color in the middle of the lens for more natural look, but it then deformes the green lens into a yellow lens and even my purple lens look not very purple from a greater distance. The advantage is the maximal cover power of the lens - the manufacturers "had balls" to color even the middle part of the lens, so the natural color of the eye cannot be seen under it. I really recommend these lenses for people searching for natural looking yellow lenses ;)



2)ColorVUE 3 Tones Green


Tyto čočky jsem vybrala, protože podle reálných fotografií vypadá vzhled oka velmi přirozeně a jedná se tedy spíše o tónovací čočky. Byla jsem velmi zvědavá na to, jestli dokážou  přebarvit mou supertmavou duhovku alespoň trochu do zelena, protože co si budeme nalhávat, oči Anny Valerious nejsou zelené jako jarní tráva. Bohužel musím konstatovat, že při vytváření obrázku pro tuto recenzi jsem zjistila, že se vlastně výrobce ani neobtěžoval dodat nový obrázek zelené barvy těchto čoček a tedy ilustrační foto vypadá naprosto stejně jako u čoček Glamour.


Po vyzkoušení těchto čoček musím říci, že nejsou tak pohodlné jako čočky předchozí, ale je možné, že jsem z toho zkoušení všech čoček měla již podrážděné oči. Čočky již po rozbalení vypadají spíše jako tónovací, jsou průhledné a oko pouze po obvodu duhovky jemně přibarvují do zelena. Dobarvení je však velmi přirozené. Pro cosplayery tyto čočky ale nepovažuji za atraktivní, jelikož je jejich zabarvení velmi mdlé a změna odstínu barvy oka téměř nerozpoznatelná. Pokud vám však jde o pouhé dotónování barvy oka, jsou tyto čočky ideální volbou. Pro můj cosplay Anny Valerious jsou však příliš málo zelené.

Na obrázku máte srovnání mé přirozené tmavě hnědé barvy s okem s nasazenou čočkou.

ENGLISH:
These lenses are rather toning lenses - you can tell it right after you unpack them, because they look much more transparent than the other lenses I tried. The advantage is, that they look really natural on the eye, they are just toning the natural color of the eye into slight green. I don't think they're suitable for cosplayers, they are much more better for enhancing the normal look of your eye. For my purpuose, they is too few of green.



3) ColorVUE Big Eyes - Enchanter Green

Tyto čočky používám už nějakou dobu, na recenzi jsem je původně nedostala, ale jsem s nimi velmi spokojena, co se týče pohodlnosti nošení, Již z názvu vypovídá, že se jedná o čočky, které opticky zvětšují oko. Docílí toho tím, že je na okraji čočky černý okraj, který duhovku jemně zvětší a obkrouží a kontrast s bělmem oka pak dodá oku "jiskru". Řekla bych, že jsou tyto čočky vhodné i na Anime kostýmy, kde je potřeba docílit vzhledu větší duhovky, a přesto se dají nosit běžně mezi lidi a ohlasy jsou velmi pozitivní: "Paní učitelko, Vy máte krásné oči."
Stejně jako u předchozích produktů, výrobce se neobtěžoval ilustrační foto změnit - je to ta samé zelená jako u předchozích produktů, pouze je u ní ve photoshopu dokreslena černá kontura u kraje čočky.

Po nasazení čočky je barva mého oka znatelně zabarvena do zelena a barva je sytá a přesto velmi přirozená. Oko je navíc díky tmavému okraji a velikosti samotné čočky opticky zvětšeno a jak já říkám, má jiskru a oči velmi oživí. Jedná se podle mého názoru o ten nejlepší typ čoček pro cosplayery právě kvůli styosti barev a mne vyhovují pi proto, že se dají nosit i zcela běžně (oproti jiným pro masky a cosplay určeným čočkám) a nevyvolávají pocit nepřirozených očí. Nevýhodou těchto čoček je asi to, že jejich zabarvení nesahá až ke středu čočky jako napříkald u čoček Glamour (1), u středu oka tedy jemně vykukuje přirozená barva oka. Tyto čočky jsou dle mého názoru na cosplay Anny Valerious nejvhodnější.

Na obrázku máte srovnání mé přirozené tmavě hnědé barvy s okem s nasazenou čočkou.

ENGLISH:
These lenses are the most green from all of the tried lenses. They are really vivid, but still look very natural. The eyes look bigger and shinier thanks to tbe big black circle around the lens and I think these lenses are the best for portraying Anna Valerious. They are best for cosplayers, even for Anime cosplayers and they represent a compromise between a cosplay-lens and normal-wearing-lens. The only disadvantage is, that the coloring of the lens doesn't reach in the middle of the lens, where your natural color (in my case brown) pops out from under the lens.



Shrnutí

Každá z těchto čoček má své výhody a nevýhody - Pro mé oko, aby bylo zabarvení znatelné, je pravděpodobně nejvhodnější čočka s nejsytější barvou a největší kryvostí - tedy 3). Pro ty, co nemají tak tmavé oko jako já, bych doporučovala i čočky Glamour 1), které oko pěkně přirozeně zabarví a dobře na oku drží. Tónovací čočky 2) pak asi nebudou zcela vhodnou volbou pro cosplay, doporučila bych je spíše někomu, kdo má třeba oříškové nebo modré oči a stačil by mu jemný nádech do zelena na běžné nošení.

P.S. Moc doporučuji i pouzdro, ve kterém jsou čočky foceny, jedná se o cool zvířátkové pouzdro a musím říct, že je to super změna oproti normálním nudným pouzdrům :)   Aneb MMM HROŠÍK!

I love my hippo lens case!


Moc děkuji portálu Vašečočky.cz za poskytnuté produkty (na posledním obrázku vlevo nahoře).

Penulis : germia ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Green contact lenses - review by Germia (CZ+EN) ini dipublish oleh germia pada hari pátek 21. dubna 2017. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Green contact lenses - review by Germia (CZ+EN)
 

0 komentářů:

Okomentovat